Villa

Framtidssäkra ditt hem med solceller

Sänk dina elkostnader, öka värdet på din bostad och generera extra intäkter genom att sälja överskottselen. Boka en kostnadsfri konsultation med våra energiexperter idag för att utforska möjligheterna med en lönsam solcellsanläggning för din villa.

Ge dig själv en hållbar framtid genom personlig rådgivning av våra experter. Vi garanterar en trygg och säker process från första kontakt till färdig och driftsatt anläggning med marknadsledande garantier.

Vår support finns tillgänglig för dig under hela anläggningens livstid!

Hållbar energiförsörjning med solceller

Öka värdet på din villa och minska elkostnaderna genom att installera solceller på din villa. 

Öka värdet på din villa

En investering i solceller höjer inte bara värdet på din villa, utan gör den också mer attraktiv på marknaden. Potentiella köpare ser värdet av att ha en hållbar och energieffektiv bostad.

Minska elkostnaderna

Med solceller kan du dramatiskt minska dina elkostnader. Du genererar din egen el från solens energi och minskar beroendet av elbolag och stigande elpriser.

Sälj överskottselen

Genom att installera solceller kan du producera mer el än du förbrukar. Genom att sälja överskottselen till elbolaget kan du få en extra inkomstkälla och göra din investering ännu mer lönsam.

Hållbar energiförsörjning

Solceller ger dig en helt förnybar energiförsörjning och minskar din klimatpåverkan. Du bidrar till att skydda miljön genom att minska användningen av fossila bränslen och restprodukter. Ta steget mot en grönare framtid med solceller.

Gå ihop med grannarna och spara mer

Skapa en grön gemenskap med solceller!

Varför inte gå samman med dina grannar för att skapa en hållbar framtid?

Genom att installera solceller tillsammans får ni inte bara ett enhetligt och stilfullt utseende i grannskapet, utan ni sparar också både tid och pengar. Genom att dela på installationskostnader och dra nytta av kollektiva inköp kan ni uppnå större besparingar.

Dessutom minskar ni era koldioxidavtryck och skapar en starkare gemenskap i processen. Ta steget tillsammans med dina grannar och skapa en grönare framtid med solceller. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa er med er gemensamma solcellsinstallation.

Så går det till i 4 enkla steg

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför erbjuder vi dig en komplett och skräddarsydd lösning som tar hand om allt, från början till slut.

1. Intresseanmälan & telefonsamtal

Gör en intresseanmälan, vi ringer upp för att svara på alla dina frågor. Redan i detta skede kan en av våra energiexperter ge ett preliminärt förslag på hur en installation kan komma att se ut samt en prisindikation.

2. Hembesök & offert

Vi gör ett hembesök, inspekterar taket och övriga förutsättningar för att garantera en kvalitativ och långsiktig installation – helt kostnadsfritt. Du får nu ett komplett projekteringsförslag och en offert.

3. Installation

Våra certifierade solcellsmontörer och elektriker utför en trygg och säker installation samt sköter all kontakt med elnätsbolaget. Vi besiktigar och driftsätter anläggningen och lämnar garanti på alla våra installationer.

4. Grattis, nu sparar du pengar och miljö!

Nu kan du luta dig tillbaka och låta solen sköta resten. Du tjänar pengar samtidigt som du bidrar till en mer hållbar värld. Vår support finns för dig under anläggningens livstid.

Varför välja Solar X?

Vi är ett komplett solcellsföretag som specialiserat oss på att erbjuda nyckelfärdiga solenergilösningar. Med vårt dedikerade team av energiingenjörer, projektörer, elektriker och montörer kan vi ta hand om hela värdekedjan och ge dig trygghet genom hela processen – från idé till installerad solcellsanläggning.

Marknadsledande garantier

Vi har några av marknadens mest generösa garantivillkor! Helt enkelt för att vi vet vad vi gör – kvalité och trygghet från första till sista skruv.

Vi samarbetar endast med partners och leverantörer som är ledande på kvalitet, prestanda och garantier och väljer produkter som är särskilt anpassade för det Skandinaviska klimatet!

Utöver det ställer vi höga krav på våra underleverantörer vad gäller miljö- och hållbarhetstänk genom hela värdekedjan.

Vad kostar det att installera solceller?

Det är viktigt att komma ihåg att priset på installation av solceller påverkas av många olika faktorer såsom;

Av den anledningen använder vi inte förenklade kart- och beräkningsverktyg på hemsidan som oftast ger en missvisande prisbild jämfört med det slutliga priset som man får efter platsbesök eller samtal med en av våra energiexperter.

Prisindikation*

Antal paneler Installerad effekt Pris efter avdrag
15 st paneler
6,45 kWp
fr 95.000 kr
20 st paneler
8,60 kWp
fr 105.000 kr
30 st paneler
12,90 kWp
fr 125.000 kr

*endast exempelpriser för helt nyckelfärdig anläggning med solpaneler, växelriktare och montagesystem

Få mer fördelaktig ekonomi med det gröna avdraget för solceller - Allt du behöver veta

Från och med årsskiftet 2023 höjdes skattereduktionen för grön teknik, vilket inkluderar solcellsbidraget, till 20 procent för privatpersoner som installerar solceller. Vill du veta mer om vad detta innebär för dig som vill investera i solceller? Läs vidare för en närmare titt på skattereduktionen för grön teknik och dess fördelar för solcellsinstallationer.

Solenergi spelar en viktig roll i omställningen mot ett fossilfritt samhälle. Det gröna avdraget, eller “Skattereduktionen för grön teknik”, är ett skatteavdrag som syftar till att uppmuntra privatpersoner att installera solceller genom att göra det mer ekonomiskt fördelaktigt.

Här är allt du behöver veta om det gröna avdraget för solceller

Det gröna avdraget är ett skatteavdrag som stimulerar privatpersoner att installera solceller genom att göra det mer fördelaktigt ekonomiskt.

Avdraget för 2022 var 15 procent, men från årskiftet 2023 har avdraget höjts till 20 procent. Detta avdrag gäller både material och arbetskostnad för installation av solceller.

Det nya gröna avdraget utgår från fakturamodellen. Det innebär att du som privatperson kan dra av en del av kostnaden direkt på fakturan till företaget som utför installationen. Det motsvarande beloppet som du får i skattelättnad betalas ut till utföraren.

Enligt Skatteverket utgår avdraget från en schablon där material och arbete ses som 97 procent av totalkostnaden för en installation. Det innebär att avdraget på 20 procent räknas på 97 procent av kostnaden. Det enklare sättet att räkna ut skatteavdraget blir därmed 19,4 procent av totalkostnaden.

Avdraget för laddbox och batterier är mer generöst än för solceller. Där kan du dra av hela 50 procent av kostnaden för material och laddbox.

Nej, avdraget gäller endast om du köper materialet från samma företag som utför installationen. Du kan dock få avdrag för grön teknik på arbetskostnaden även om du köper materialen själv.

Ja, om byggnaden ägs av dig och räknas som ett småhus eller ägarlägenhet när det är färdigställt kan du använda avdraget.

Kontakta oss så tar vi en närmare titt på ditt tak. Du får en offert normalt inom 2-3 arbetsdagar.