Bostadsrättsförening

Öka föreningens attraktionskraft på bostadsmarknaden och höj lägenheternas värde

Med solceller på taket kan er bostadsrättsförening dra nytta av långsiktiga ekonomiska fördelar. Sänk gemensamma och individuella elkostnader samtidigt som ni genererar extra intäkter genom försäljning av överskottselen.

Öka er attraktionskraft på marknaden och höj lägenheternas värde. Boka en kostnadsfri konsultation idag för att utforska era möjligheter till en lönsam solcellsanläggning tillsammans med våra energiexperter.

Solceller för bostadsrättsföreningar

Installera en solcellsanläggning i bostadsrättsföreningen och investera för framtiden.

Ökar föreningens anseende

Framhäver er förening som en ledande aktör inom hållbarhet och miljö och kan förbättra er energideklaration och lånevillkor hos banken.

Höjer lägenheternas värde

Genom att installera solceller blir era lägenheter mer attraktiva och eftertraktade vid försäljning.

Sänker elkostnaderna

Med en installerad solcellsanläggning kan ni minska både era gemensamma och individuella elkostnader.

Generera extra intäkter

Vid tillräckligt med utrymme kan ni sälja överskottsel och skapa en extra inkomstkälla för föreningen.

Varför välja Solar X som er installationspartner?

Solar X är inget ”vanligt solcellsföretag” utan har utarbetat ett specifikt arbetskoncept för bostadsrättföreningar – vilket gör oss helt unika på marknaden. Våra elingenjörer och projektledare tar ett helhetsgrepp kring er solcellsinvestering och anpassar den efter er förenings unika behov. Vi förstår att er elförbrukning kommer att förändras med ökad elektrifiering i samhället, som till exempel fler elbilar. Därför är alla våra installationer framtidssäkrade – som standard.

Vårt helhetskoncept sträcker sig längre än att bara titta på takytan och solinstrålningen. Vi börjar alltid med att göra en omfattande energianalys av er energiförbrukning under dygnet och mellan sommar och vinterhalvåret – tillsammans med er.

Våra elexperter tar hänsyn till faktorer såsom teknisk installation, ekonomi och återbetalningstid, huvudsäkring, elbolags- och abonnemangsavgifter, skattekonsekvenser, miljönytta, estetik, garantier och livslängd.

Jämfört med andra företag som anpassar ert tak efter sitt produktutbud så gör vi precis tvärtom – vi utgår från ert tak och väljer bland ett stort urval av varumärken och modeller för att hitta den bästa lösningen för varje enskilt projekt.

Vår lösning är också framtidssäker

Genom att bygga modulärt kan vi enkelt utöka anläggningen i takt med era framtida behov.

Vi erbjuder även energilagring med batterier och energilager för att maximera er användning av egenproducerad el, även under natten och regniga dagar. Allt som oftast alstras mest solenergi under dagtid när många är på jobbet, för att sedan nå en förbrukningstopp sen eftermiddag/ tidig kväll när folk kommer hem från skola och arbete.

Ta kontroll över er elförsörjning med en solcellsanläggning som tar hänsyn till hela er situation. Kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning för er bostadsrättsförening.

Gemensamhetsel – IMD

(Individuell Mätning och Debitering)

Ta kontroll över energin i er fastighet med IMD (Individuell Mätning och Debitering) genom att omvandla många små abonnemang till ett gemensamt abonnemang! Med IMD kan ni rättvist fördela kostnaderna för värme, el och varmvatten bland de boende i ett flerbostadshus. Samtidigt ökar medvetenheten om den individuella förbrukningen. Låt Solar X hjälpa er med att ta steget mot en mer rättvis och hållbar energihantering i er fastighet med IMD.

Med dagens elpriser är en IMD-investering lönsam på bara 2-4 år. Genom att öka medvetenheten om den individuella förbrukningen kan både boende och bostadsrättsförening snabbt sänka kostnaderna. Som bostadsrättsförening får ni full kontroll över hela föreningens elförbrukning och kan enkelt identifiera förbrukningstoppar och deras tidpunkter.

  • Övervaka energiförbrukningen för hela fastigheten
  • Boende kan följa sin egen förbrukning
  • Bidrar till hållbar miljöutveckling
  • Långsiktigt minskad energiförbrukning

Att installera IMD är en lönsam åtgärd i sig, oavsett om solceller används eller inte. Även installation av solceller är i sig lönsamt. Men genom att kombinera dessa kan man uppnå betydande besparingar genom smart energistyrning för fastigheter.

Vid IMD sammanförs fastighetselen med lägenhetsinnehavarnas elförbrukning till ett gemensamt abonnemang. Genom detta kan hela fastighetens elförbrukning samlas i ett abonnemang och man kan planera för en större solcellsanläggning där man kan använda större delen av den producerade elen. Utöver kraftigt minskade elkostnader leder detta även till betydligt lägre nätavgifter, då alla separata abonnemang slås samman till ett gemensamt.

Kostnaden för att installera IMD är relativt låg, cirka ett par tusen kronor per lägenhet. Med tanke på att man sparar nästan lika mycket genom minskade nätavgifter på bara ett år blir det en omedelbart lönsam investering, oavsett om solceller installeras eller ej.

Solar X erbjuder en helhetslösning där vi hjälper er som bostadsrättsförening att anpassa fastigheten för IMD.

Laddboxar till elbilar för bostadsrättföreningar

Framtidssäkra er bostadsrättsförening med laddstolpar nu när allt fler övergår till elbil. Ge era boende en smidig och pålitlig laddningslösning direkt vid sina parkeringsplatser med smart monitorering via mobilen.

Vår smarta AI teknik gör det enkelt för alla att ladda sina elbilar snabbt och säkert och fördelar tillgänglig laddkraft på installerade laddstolpar. Era boende erbjuds en grön och hållbar livsstil samtidigt som ni ökar fastighetens värde och attraktionskraft.

Ta steget in i framtiden med våra skräddarsydda laddlösningar för bostadsrättsföreningar.

Marknadsledande garantier

Vi har några av marknadens mest generösa garantivillkor! Helt enkelt för att vi vet vad vi gör – kvalité och trygghet från första till sista skruv.

Vi samarbetar endast med partners och leverantörer som är ledande på kvalitet, prestanda och garantier och väljer produkter som är särskilt anpassade för det Skandinaviska klimatet!

Utöver det ställer vi höga krav på våra underleverantörer vad gäller miljö- och hållbarhetstänk genom hela värdekedjan.

Så går det till i 4 enkla steg

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför erbjuder vi dig en komplett och skräddarsydd lösning som tar hand om allt, från början till slut.

1. Intresseanmälan & telefonsamtal

Gör en intresseanmälan, vi ringer upp för att svara på alla dina frågor. Redan i detta skede kan en av våra energiexperter ge ett preliminärt förslag på hur en installation kan komma att se ut samt en prisindikation.

2. Hembesök & offert

Vi gör ett hembesök, inspekterar taket och övriga förutsättningar för att garantera en kvalitativ och långsiktig installation – helt kostnadsfritt. Du får nu ett komplett projekteringsförslag och en offert.

3. Installation

Våra certifierade solcellsmontörer och elektriker utför en trygg och säker installation samt sköter all kontakt med elnätsbolaget. Vi besiktigar och driftsätter anläggningen och lämnar garanti på alla våra installationer.

4. Grattis, nu sparar du pengar och miljö!

Nu kan du luta dig tillbaka och låta solen sköta resten. Du tjänar pengar samtidigt som du bidrar till en mer hållbar värld. Vår support finns för dig under anläggningens livstid.

Varför välja Solar X?

Vi är ett komplett solcellsföretag som specialiserat oss på att erbjuda nyckelfärdiga solenergilösningar. Med vårt dedikerade team av energiingenjörer, projektörer, elektriker och montörer kan vi ta hand om hela värdekedjan och ge dig trygghet genom hela processen – från idé till installerad solcellsanläggning.