Solceller

Med solceller kan du producera din egen förnybara energi och sänka dina elkostnader

Upptäck fördelarna med solceller och ta kontroll över din energiframtid. Hos Solar X erbjuder vi skräddarsydda solcellslösningar som hjälper dig dra nytta av solens obegränsade kraft.

Med solceller kan du producera din egen förnybara energi och sänka dina elkostnader. Genom att minska ditt koldioxidavtryck bidrar du till en renare planet.

Solceller är även en långsiktig investering som ökar värdet på din fastighet och ger dig en oberoende energikälla. Våra energiexperter på Solar X hjälper dig med skräddarsydda lösningar för att maximera nyttan med just din solcellsinvestering.

Fördelarna med solceller är många

Investera för framtiden och sänk dina elkostnader med förnybar energi. Vi hjälper dig genom hela processen – från start till färdig installation.

Ekonomisk vinst

Med solceller kan du sänka dina elkostnader, undvika stigande priser elpriser och samtidigt sälja överskottselen.

Miljövänlig energi

Solenergi ger dig en 100% förnybar energikälla utan fossila bränslen.

Värdehöjare för din bostad

Solceller ökar både värdet på din fastighet och attraktiviteten för bostaden vid en bostadsförsäljning.

Investering för framtiden

Solceller är en investering för klimatet och ger andra möjlighet att nyttja din förnybara energi.

Ta steget mot en hållbar energiframtid med solceller från Solar X. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att ta kontroll över din energi.

Ta reda på mer om våra solenergilösningar

Vi är specialiserade på solcellsinstallationer för villor, bostadsrättsföreningar, företag och lantbruk. Välj det område du är intresserad av för att läsa mer.

Villa

Bostadsrättsförening

Företag

Lantbruk

Få mer fördelaktig ekonomi med det gröna avdraget för solceller - Allt du behöver veta

Från och med årsskiftet 2023 höjdes skattereduktionen för grön teknik, vilket inkluderar solcellsbidraget, till 20 procent för privatpersoner som installerar solceller. Vill du veta mer om vad detta innebär för dig som vill investera i solceller? Läs vidare för en närmare titt på skattereduktionen för grön teknik och dess fördelar för solcellsinstallationer.

Solenergi spelar en viktig roll i omställningen mot ett fossilfritt samhälle. Det gröna avdraget, eller “Skattereduktionen för grön teknik”, är ett skatteavdrag som syftar till att uppmuntra privatpersoner att installera solceller genom att göra det mer ekonomiskt fördelaktigt.

Här är allt du behöver veta om det gröna avdraget för solceller

Det gröna avdraget är ett skatteavdrag som stimulerar privatpersoner att installera solceller genom att göra det mer fördelaktigt ekonomiskt.

Avdraget för 2022 var 15 procent, men från årskiftet 2023 har avdraget höjts till 20 procent. Detta avdrag gäller både material och arbetskostnad för installation av solceller.

Det nya gröna avdraget utgår från fakturamodellen. Det innebär att du som privatperson kan dra av en del av kostnaden direkt på fakturan till företaget som utför installationen. Det motsvarande beloppet som du får i skattelättnad betalas ut till utföraren.

Enligt Skatteverket utgår avdraget från en schablon där material och arbete ses som 97 procent av totalkostnaden för en installation. Det innebär att avdraget på 20 procent räknas på 97 procent av kostnaden. Det enklare sättet att räkna ut skatteavdraget blir därmed 19,4 procent av totalkostnaden.

Avdraget för laddbox och batterier är mer generöst än för solceller. Där kan du dra av hela 50 procent av kostnaden för material och laddbox.

Nej, avdraget gäller endast om du köper materialet från samma företag som utför installationen. Du kan dock få avdrag för grön teknik på arbetskostnaden även om du köper materialen själv.

Ja, om byggnaden ägs av dig och räknas som ett småhus eller ägarlägenhet när det är färdigställt kan du använda avdraget.

Kontakta oss så tar vi en närmare titt på ditt tak. Du får en offert normalt inom 2-3 arbetsdagar.