Om oss

Vision

Vi formar morgondagens framtid genom att leverera hållbar energi idag.

För dig, för vår planet och för kommande generationer!

Vår mission är att accelerera den gröna omställningen genom att driva på användningen av solenergi och andra förnyelsebara energikällor. Genom vårt arbete skapar vi en positiv påverkan för både dig och vår planet, samtidigt som vi lämnar en hållbar planet till kommande generationer.

Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en ljusare framtid för oss alla!

Mission

Solar X – Varför grundades vi?

Solar X grundades av branschveteraner och ledande energiexperter från energisektorn tillsammans med erfarna affärsutvecklingskonsulter, i syfte att accelerera den gröna omställningen och erbjuda nya koncept på solenergimarknaden.

Vi är fast beslutna om att elen ska produceras där den förbrukas med mottot ”Solceller på var mans tak”, för att minska problemet med brister i elöverföringen över långa sträckor. Det hjälper inte att bygga stora solcells- och vindkraftparker om vi samtidigt inte kan garantera en effektiv elöverföring med minskade energiförluster längs vägen.

Första etappmålet är att få människor och företag att övergå till egen elproduktion för att sedermera vara marknadsledande på SMART och innovativ energistyrning. För lika viktigt som det är att producera fossilfri grön energi är det att minska energiförbrukningen när man tittar på den totala energiprofilen, därav blir intelligent och automatiserad energistyrning en viktig kompentent i den framtida energiförsörjningen.

Din ledande helhetsleverantör av solcellsanläggningar och energilösningar

Vi är ett komplett solenergiföretag som specialiserat oss på att erbjuda nyckelfärdiga solenergilösningar. Med vårt dedikerade team av energiingenjörer, projektörer, elektriker och montörer kan vi ta hand om hela värdekedjan och garantera trygghet genom hela processen – från idé till installerad solcellsanläggning.

Alla våra montörer och elektriker är certifierade solcellsinstallatörer och jobbar enligt högsta säkerhetsstandard. Solar X2 Sweden är registrerade hos Elsäkerhetsverket och medlemmar i branschorganisationen Svensk Solenergi. Dessutom anlitas flera av våra anställda som utbildare av nya solcellsmontörer men också som rådgivare i större nationella sol- och vindkraftsprojekt.

Vårt sortiment omfattar solcellsanläggningar, laddboxar och batterilösningar

Vi är stolta över att vara det smartaste valet bland solcellsleverantörerna i branschen. Hur kommer det sig?

På Solar X håller vi oss alltid uppdaterade med den senaste teknikutvecklingen inom solenergi. Vi väljer noga ut partners och leverantörer som är kända för sin kvalitet, prestanda och garantier, samtidigt som de delar vårt miljö- och hållbarhetstänk. Därför har vi inget lager som samlar damm, utan erbjuder endast de senaste produkterna som är bäst för tillfället.

Vi sträcker oss långt för att förse människor med hållbar energi och vi tror på att skräddarsy lösningar efter varje kunds unika behov. För oss är varje kund unik och den personliga relationen är av högsta vikt! Med vår kunskap, långa erfarenhet från branschen och personliga relation kan vi därför erbjuda våra kunder det absolut bästa – lönsamma solceller som varar i många år framöver.

Med vårt lokala kontor i Malmö är Solar X din pålitliga aktör som enkelt förser södra Sverige med lönsamma solcellsanläggningar, laddboxar och energilagring. 

Att vara billigast eller dyrast på marknaden är väldigt enkelt, men att erbjuda kvalitet till ett attraktivt pris - det är en konst

 På Solar X strävar vi alltid efter att kombinera hög kvalitet med överkomliga priser, det är det många som vill men få som lyckas uppnå. För oss har det blivit en sport, inget jobb är för litet eller för stort – vi går ALLTID den extra milen för att överträffa kundens förväntningar!

Stolt medlem i Svensk Solenergi

Vi är stolta medlemmar i Svensk Solenergi och följer deras stadgar och riktlinjer inom solenergibranschen.

Våra montörer och behöriga elektriker är certifierade enligt Svensk Solenergis krav. Solar X2 Sweden är registrerat elföretag hos Elsäkerhetsverket. Dessutom upprätthåller vi på Solar X högsta möjliga installationsstandard, där vårt egenkontrollprogram dokumenteras och följs av alla våra montörer och elektriker.

Så går det till i 4 enkla steg

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför erbjuder vi dig en komplett och skräddarsydd lösning som tar hand om allt, från början till slut.

1. Intresseanmälan & telefonsamtal

Gör en intresseanmälan, vi ringer upp för att svara på alla dina frågor. Redan i detta skede kan en av våra energiexperter ge ett preliminärt förslag på hur en installation kan komma att se ut samt en prisindikation.

2. Hembesök & offert

Vi gör ett hembesök, inspekterar taket och övriga förutsättningar för att garantera en kvalitativ och långsiktig installation – helt kostnadsfritt. Du får nu ett komplett projekteringsförslag och en offert.

3. Installation

Våra certifierade solcellsmontörer och elektriker utför en trygg och säker installation samt sköter all kontakt med elnätsbolaget. Vi besiktigar och driftsätter anläggningen och lämnar garanti på alla våra installationer.

4. Grattis, nu sparar du pengar och miljö!

Nu kan du luta dig tillbaka och låta solen sköta resten. Du tjänar pengar samtidigt som du bidrar till en mer hållbar värld. Vår support finns för dig under anläggningens livstid.